Пережили зиму: Україна почала закачувати газ у сховища, а не вибирати

 

Україна припинила відбір газу з поземних сховищ газу (ПСГ) і почала його закачування. Про це повідомив у соцмережі Максим Білявський, голова прес-служби оператора газотранспортної системи і ПСГ – компанії “Укртрансгаз”.

“Україна припинила відбір газу зі сховищ і почала його закачування: 4,5 млн. кубометрів на добу”, – написав Білявський.

Як відомо, Україна з початку опалювального сезону (13 жовтня 2016 року) і по 4 березня 2017 року знизила запаси природного газу в підземних сховищах на 44,1% (або 6,5 млн куб. м) – до 8,231 млрд. куб. м.

Станом на 4 березня 2017 року газ імпортувався в добовому режимі 43,497 млн. ​​куб. м (Словаччина – 38,152 млн.; Угорщина – 1,581 млн.; Польща – 3,764 млн.).

Імпорт газу з боку Росії Україна не здійснює з 26 листопада 2015 року.

У НАК “Нафтогаз України” вважають сформовані в підземних сховищах запаси газу достатніми для проходження опалювального сезону. За розрахунками НАК, до кінця опалювального сезону в сховищах повинно залишатися 7-8 млрд. куб. м.

Читайте також:
“Газпром” у Брюсселі не зміг умовити Україну купувати газ на своїх умовах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна