На Донеччині пенсіонерка отримала вирок за “референдум ДНР” – 5 років з випробуванням

 

У Дружківці Донецької області суд звільнив від ув’язнення 73-річну пенсіонерку Валентину Колчанову – голову виборчої комісії під час “референдуму” про самостійність “ДНР”, що проходив 11 травня 2014 року.
Про це повідомляють “Новости Донбасса” з посиланням на “ДоТБ”.

Протягом декількох місяців судового розгляду було допитано десятки свідків та представлено відео доказ участі підсудної в “референдумі”.
Навесні 2014 року Колчанова увійшла до ініціативної групи машинобудівного заводу та брала участь у підготовці фейкового “референдуму”, зокрема, очолила виборчу комісію на дільниці у загальноосвітній школі №17.

Сама Колчанова в останньому слові перед вироком заявила, що до участі в “референдумі” її підштовхнула хвороба сина.

За посягання на територіальну цілісність України суд засудив пенсіонерку до 5 років позбавлення волі. Посилаючись на ст. 75 Кримінального кодексу України (“звільнення від відбування покарання з випробуванням”), суд постановив звільнити Колчанову від покарання зі встановленням виправного терміну тривалістю 1 рік.

Читайте також:
На Донеччині судять активістку сепаратистського референдуму

Заступницю мера Костянтинівки судять за псевдореферендум 2014 року, заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна