CБУ відповіла “ЛНР”. Оприлюдено алібі українських полонених спецпризначенців

 

Так званий начальник штабу “народної міліції ЛНР” Олег Анащенко у приватних телефонних розмовах підозрював можливу організацію замаху на його життя з боку “МГБ ЛНР”.
Про це йдеться в телефонних записах Анащенка, оприлюднених СБ України 10 березня.

Таким чином Служба безпеки України відреагувала на заяви бойовиків “ЛНР” про те, що Анащенка 4 лютого в Луганську вбили українські військові з 8-го полку Сил спецоперацій, які невдовзі були затриманні й дали відповідні зізнання.

В СБУ нагадали, що 10 березня бойовики оприлюднили запис, на якому полонені з 11 лютого українські військові – майор Збройних сил України Сергій Іванчук та сержант Іван Дєєв – говорять на камеру, нібито українські правоохоронці та військові здійснюють диверсійну діяльність на тимчасово окупованих територіях.

Командування Сил спеціальних операцій ЗС України цього ж дня, 10 березня, заявило, що на полонених, які зафіксовані на відео із зізнаннями, чинили тиск – на їхніх обличчях видно сліди побоїв.

“Представники спецслужб іншої країни та підконтрольних їй терористичних груп, працюють зі своїми бранцями за звичною схемою. Фізичні тортури та психологічний тиск, психотропні речовини, зневага до особистості є звичними елементами їх діяльності, за допомогою яких бойовики змушують зізнаватись заручників в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення”, – сказано в повідомленні ССО.

Водночас Сили спецоперацій визнали потрапляння в полон своїх розвідників.

“Бійці, яких змусили звинуватити українську владу, були у складі групи військовослужбовців, які зникли 11 лютого поточного року. Тільки через місяць жорстоких катувань бойовики вирішили оприлюднити записи. На представлених відео помітні сліди тортур наших військових”, – ідеться в заяві СБ України.

“СБУ звертає увагу суспільства на те, що в опублікованих терористами сюжетах навмисно було сказано щодо організації терористичних актів в російських містах. З чого Служба безпеки робить висновок, що спецслужби РФ намагаються здійснити терористичні акти на території Росії та звинуватити у цьому українську владу”, – заявили на Володимирській.

“СБ України й надалі буде оприлюднювати матеріали, які доводять намагання спецслужб РФ та терористів перекласти відповідальність за “власну роботу” на українську сторону”, – сказано в заяві.

Читайте також:

“Від своїх не відмовляємось”. В ССО ЗСУ визнали полон спецпризначенців в “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна