Українська “дочка” російського “Сбербанку” запевняє, що не визнаватиме паспорти “ДНР/ЛНР”

 

Дочірня структура Сбербанку Росії в Україні – ПАТ “Сбербанк” заявляє, що не збирається обслуговувати клієнтів із “документами”, виданими окупантами в ОРДЛО.

Про це повідомила прес-служба фінустанови, повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Українські новини”.

“ПАТ «Сбербанк», оскільки є українським комерційним банком і здійснює свою діяльність на підставі ліцензії НБУ, неухильно дотримується норми українського законодавства. Банк не обслуговував, не обслуговує і не має наміру обслуговувати фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській влади територіях, і не здійснює фінансові операції на даних територіях”, – запевняють у компанії.

Банк також зазначає, що всі клієнти проходять процедуру обов’язкової ідентифікації відповідно до вимог законодавства України.

“Відповідно до законодавства України з питань фінансового моніторингу, ПАТ «Сбербанк» не обслуговує осіб, включених в офіційний перелік причетних до здійснення терористичної діяльності або щодо яких застосовано міжнародні санкції, та здійснює блокування фінансових операцій таких осіб (з урахуванням рекомендацій FATF та відповідних рішень РНБО та Кабінету міністрів України)”, – заявили в банку.

Як повідомляла “Новинарня“, Національний банк розглядає питання запровадження санкцій проти “дочки” Сбербанку Росії у випадку, якщо підтвердиться визнання ним так званих паспортів “ДНР” і “ЛНР”.

Раніше Сбербанк Росії почав обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які пред’являють фейкові паспорти, видані в ОРДЛО.

Читайте також:

Київ про визнання Москвою паспортів “ДНР/ЛНР”: Путін вийшов із Мінського процесу, далі – націоналізація майна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна