У Росії вже кажуть, що не отримали від Януковича листів щодо введення військ в Україну

 

Генпрокуратура РФ заперечила отримання російською стороною навесні 2014 року листа колишнього президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну. Про це йдеться в відповіді ГП РФ Генеральній прокуратурі України, яку оприлюднив у соцмережі керівник ГПУ Юрій Луценко.

У листі з Москви повідомляється, що на ні адміністрація президента РФ, ні Рада Федерації не отримували ніякого листа Януковича про використання російських військ на території України.

Також у Генпрокуратурі РФ запевняють, що будь-які заяви Януковича не були підставою для звернення президента РФ Володимира Путіна до Ради Федерації про дозвіл на використання російських військ в Україні.

При цьому Юрій Луценко сумнівається у правдивості повідомлення російської Генпрокуратури. Він нагадує, що про наявність такого листа заявляв посол Росії Чуркін під час виступу в РБ ООН.

“Але що робити з виступом Чуркіна в Раді Безпеки ООН про цей лист? Що робити з відеоінтерв’ю самого Януковича, який підтверджує, що писав такий лист?… Що врешті робити з відео зустрічі Путіна із пресою в Ново-Огарьово? Під час вказаного інтерв’ю Путін, даючи відповідь на питання стосовно того, що може слугувати приводом для використання ЗС РФ на території України, неодноразово зазначив що у нього є “прямое обращение действующего и легитимного президента Украины Януковича об использовании вооруженных сил для защиты жизни, свободы и здоровья граждан Украины…” – зазначає Луценко в “Фейсбуці”.

“Відповідь на ці питання одна – скоро суд, який встановить істину й покарає зрадників та окупантів”, – резюмував генпрокурор.

Як відомо, раніше ЗМІ опублікували копію листа екс-президента України Віктора Януковича до глави РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну. Цей документ на засіданні Радбезу ООН 3 березня 2014 року продемонстрував представник Росії Віталій Чуркін.

Попередньо Чуркін підтвердив справжність
продемонстрованого документа своїм листом:

Луценко отримав з ООН докази держзради Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна