СБУ допитала Савченко за поїздку в Донецьк і збирає матеріали для справи

 

Служба безпеки України допитала народну депутатку Надію Савченко щодо обставин її поїздки на окуповані території Донбасу. Про це журналістам 10 березня повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає “Українська правда”.

“Вона прийшла на допит один раз, потім його перенесла, і прийшовши на допит кілька днів тому, вона давала свідчення”, – сказав голова СБ України.

Грицак зазначив, що Савченко на допиті зіслалася на ст. 63 Конституції України – “особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом”.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливе відкриття кримінального чи адміністративного провадження щодо Савченко через її поїздку в ОРДО, зустрічі з керівниками терористичної організації “ДНР”, порушення при перетині лінії розмежування та заклики до військових ЗСУ “іти на Київ”, Грицак відповів: “Слідчі збирають матеріали. Якщо їх буде достатньо для оголошення підозри, то слідчі діятимуть за законом”.

Водночас голова СБУ сказав: “Я ніколи не повірю, що це відбулося без погодження із кураторами з Москви”.

Як відомо, 24-25 лютого керівник ГО “Офіцерський корпус” Володимир Рубан і народний депутат України Надія Савченко відвідали окупований Донецьк. У Макіївській колонії депутатка відвідала українських полонених, після чого оприлюднила їх список.
Служба безпеки України вже опитала Рубана й скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення.

Читайте також:
Савченко спростувала стрільбу з бойовиками, визнала “козьї тропи”
і хоче далі говорити з Захарченком. ЗВІТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна