Незалежний кандидат Макрон вийшов у лідери президентських рейтингів у Франції

 

Незалежний кандидат у президенти Франції, екс-міністр економіки Еммануель Макрон став лідером рейтингової гонки. Він уже випереджає ультраправу Марін Ле Пен навіть у першому турі.
Про це свідчать результати соціологічного опитування Harris Interactive, повідомляє Le Figaro.

Макрон може розраховувати на 26% голосів виборців, тоді як за голова “Нацфронту” Ле Пен готові проголосувати 25%.

Результат Ле Пен залишився незмінним з моменту останнього опитування, яке було проведено два тижні тому, тоді рейтинг Макрона виріс на 6% після того, як він оприлюднив свій маніфест та отримав підтримку ветерана центристів Франсуа Байру.

У другому турі Макрон легко переможе, набравши 65% (+5% порівняно з минулим заміром) голосів виборців проти 35% (-5%) у проросійської Ле Пен.

Кандидат від “Республіканців”, екс-прем’єр Франсуа Фійон на тлі звинувачень у фінансових махінаціях продовжує втрачати рейтинг. Згідно з опитуванням, у першому турі він набере лише 20% голосів.

Опитування проводилося 6-8 березня серед 4932 осіб.

Перший тур виборів у Франції пройде 23 квітня, фінал – 7 травня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна