“Обміну не буде”. Тіллерсон запевнив Клімкіна в підтримці України Штатами

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон запевнив, що ніяких “обмінів” України в контексті розв’язання інших питань з Росією не буде.
Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ України Павла Клімкіна за підсумками зустрічі з Тіллерсоном у вівторок, 7 березня.
Відео заяви Клімкіна опубліковано “Голосом Америки” у “Твіттері”.

“Ми говорили про контакти, і про те, яким чином ми будемо взаємодіяти разом у найближчому майбутньому у сфері нашої протидії російській агресії”, – розповів Клімкін журналістам у Вашингтоні.

“Дуже чітко прозвучала теза, що не може бути, аж ніяким чином, жодних формальних, неформальних, фантастичних, міфологічних розмінів. Тобто питання України жодним чином не буде вирішуватись в контексті з іншими питаннями. Питання України є фундаментально важливим для Сполучених Штатів Америки”, – заявив глава МЗС України після першої очної зустрічі з главою Держдепу.

Також повідомляється, що Клімкін обговорив з Рексом Тіллерсоном можливі кроки для того, щоб “змінити ситуацію із невиконанням Росією Мінських домовленостей”.

“Ми обговорювали питання, що ми можемо зробити для того, щоб змінити ситуацію з невиконанням Росією Мінських домовленостей. Ми обговорювали кілька опцій, ми продовжимо їх обговорення, але сьогодні дуже чітко хочу сказати, що Сполучені Штати будуть залишатися максимально заангажованими в цьому процесі”, – заявив Клімкін.

Крім того, у прес-службі МЗС України повідомили: державний секретар США наголосив, що санкції Америки проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії та деокупації Донбасу і Криму.

Рекс Тіллерсон запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі з агресією Росії, розповів Клімкін.

Те саме підтвердив і речник Держдепу Марк Тонер.

“Він запевнив мене, що Сполучені Штати будуть послідовно продовжувати підтримку України у боротьбі із російською агресією, що Україна є одним із ключових партнерів Сполучених Штатів в регіоні. Сполучені Штати будуть також послідовно підтримувати її на шляху реформ”, – заявив Клімкін.

“Ми також обговорили коло питань, яким чином Сполучені Штати можуть зробити більше в плані допомоги українським реформам, і звичайно, ми домовились проте, яким чином ми будемо спільно працювати далі над ключовими викликами, які стоять перед нами.
Я вважаю, що це була дійсно дуже хороша зустріч і дуже вдячний державному секретарю за цю зустріч”, – підсумував глава МЗС України.

Читайте також:
Перша розмова Трампа з Порошенком: Вашингтон відновлюватиме мир на Донбасі і чекає з візитом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна