НАБУ розслідує 34 справи за е-деклараціями, зокрема вищого офіцера ЗСУ

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять 34 розслідування за фактами, наведеними в електронних деклараціях.

Як повідомили у прес-службі НАБУ, два кримінальні провадження відкрито за фактами декларування недостовірної інформації (ст.366-1 Кримінального кодексу України) заступником одного з міністрів та військовослужбовцем вищого офіцерського складу Збройних сил України.

Ще два провадження розпочато за фактами незаконного збагачення народним депутатом (ч.3 ст. 368-2 КК України) та службовою особою Державної фіскальної служби України (ч.2 ст. 368-2 КК України).

“Таким чином, загальна кількість розслідувань, які здійснюють детективи Бюро за фактами, наведеними в е-деклараціях, складає 34”, – йдеться у повідомленні.

У НАБУ уточнили, що 15 розслідувань стосуються суддів (щодо одного судді відкрито 2 провадження), 8 – народних депутатів України, 2 – голів райдержадміністрацій, 2 — керівників органів виконавчої влади, по одній – посадової особи органів юстиції, заступника голови обласної ради, правоохоронних органів та прокуратури, ДФС, військовослужбовця вищого офіцерського складу ЗСУ.

Як нагадали у відомстві, перші кримінальні провадження за результатами аналізу даних у е-деклараціях детективи Бюро внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 листопада 2016 року.

Читайте також:
Начгенштабу Муженко задекларував 300 тис. грн. і $20 тис. готівкою,
плюс $10 тис. позичив

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.