На заході Росії почалися масштабні навчання ППО

 

У Західному військовому окрузі ЗС Росії почався масштабний польовий вихід військових частин і підрозділів протиповітряної оборони. Про це повідомляє сайт міністерства оборони РФ.

Загалом до польових занять залучено близько 1,2 тис. військовослужбовці та задіяно близько 800 одиниць озброєння і військової техніки.

“В ході польових виходів військовослужбовці на 5 полігонах відпрацюють практичні питання здійснення маршів у призначені райони, розгортання, міжвидового взаємодії і прикриття військ при веденні ними оборони й наступу, а також знищення умовного повітряного противника при активному впливі на систему ППО засобів радіоелектронного придушення і диверсійно-розвідувальних груп”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що польові виходи триватимуть протягом місяця та завершаться низкою залікових тактичних і тактико-спеціальних навчань з бойовою стрільбою й практичними пусками ракет.

“На спеціалізованих полігонах округу розрахунками переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК) “Голка” і “Верба”, зенітних ракетних комплексів (ЗРК) “Тор” і “Стріла-10”, зенітних самохідних установок (ЗСУ) “Шилка” і зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗПРК) “Тунгуска” належить вирішувати завдання по знищенню різних повітряних цілей, в тому числі імітують штурмовики, які низько летять, ударні вертольоти і безпілотні літальні апарати умовного противника”, — йдеться в повідомленні.

Щодня бойова підготовка триватиме 10 навчальних годин.

Читайте також:
Білоруські спецпризначенці беруть участь у навчаннях із російськими десантниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна