Америка розміщує в Південній Кореї протиракетну систему THAAD

 

Сполучені Штати приступили до розгортання перших елементів протиракетних систем THAAD у Південній Кореї. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Америка розміщує ракети через випробування балістичних ракет сусідньою комуністичною КНДР.

Як пише агентство, ці дії США, ймовірно, посилять конфлікт між Південною Кореєю і Китаєм, який виступає проти розгортання THAAD (“Тед” – Terminal High Altitude Area Defense, американський протиракетний комплекс рухомого наземного базування для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності).

Раніше 6 березня Північна Корея здійснила черговий запуск балістичних ракет, які пролетіли близько 1000 кілометрів і впали в море. Пізніше стало відомо, що ракет було чотири.
Перед тим КНДР уже неодноразово здійснювала запуски балістичних ракет, зокерма попереднього разу – в середині лютого в бік Японії, тоді США висловлювали намір стати на захист.

Читайте також:
Україна засудила запуск балістичної ракети КНДР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна