Іменитий бойовик “ЛНР” Пластун – близький соратник Бетмена – вижив. ОНОВЛЕНО

 

У зоні АТО на Луганському напрямку знищений один із “медійних” польових командирів “ЛНР” Роман Омельченко, позивний “Пластун”.

Як передає “Новинарня“, про смерть Пластуна ввечері 4 березня повідомив у соцмережі інший бойовик “ЛНР” – Євген Сергєєв, який добре знав “200-го”.

Однак згодом Сергєєв уточнив: Пластун живий.

“В якому він був бою, що троє повідомили про його смерть, можна тільки здогадуватися”, – написав бойовик.

Омельченко-Пластун відомий спотворений носом та приналежністю до підрозділу “Бетмен”.

Він називав себе “командир 6-ї роти 2-го батальйону 4-ї бригади збройних сил ЛНР”; входив до так званої ГБР “Бетмен” (групи швидкого реагування), якою керував екс-капітан української міліції Олександр Бєднов “Бетмен”.

Близький соратник Бетмена, Пластун записав кілька звернень після його смерті.

Бєднов був спалений 1 січня 2015 року разом з іще двома бойовиками у броньованому авто за допомогою вогнемета “Джміль”.

Пластун звинувачував у теракті ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького (“тупий розстріл”, “підле вбивство в спину”) і заявляв, що якщо з ним щось подібне трапиться, звинувачувати слід так само Плотницького.

Також Пластун стверджував, що після вбивства Бетмена його батальйон не розсипався, як того прагнув злодій Плотницький, а ще більше згуртувався.
Щоправда, невдовзі після того Пластун служив уже в іншому підрозділі – командував одним зі з’єднань бойовиків у Кіровську.

До незаконних збройних формувань Омельченко пристав ще 11 травня 2014 року, того ж року був поранений у боях. Носив нашивку “Кошу Укроп”.

Читайте також:
У Луганську знищено ватажка “армії ЛНР”. Кивають на українських “карателів”. ФОТО, ВІДЕО

Смерть “Комуніста”. Стало відомо, що в “ЛНР” ліквідований ще один командир

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна