Жебрівський пояснив весняне загострення бойовиків

 

Уздовж всієї лінії фронту на сході України спостерігається загострення ситуації, бойовики активно застосовують важкі озброєння, заборонені мінськими угодами.
Про це керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський написав у соцмережі в понеділок, 6 березня.

“Луплять як навіжені із танків, САУ (самохідних артилерійських установок, мінометів – фактично з усього, що заборонене “Мінськом”. Загострення по усій лінії фронту”, – зазначив голова ВЦА.

При цьому потужність артнальотів він пояснив кадровими проблемами бойовиків.

“У окупантів щораз менше особового складу на передку, бо щораз менше бажаючих гинути за ефемерний “рускій міръ”. І нестачу живої сили вони компенсують масованістю обстрілів” – вважає Жебрівський.

Як інформувала “Новинарня“, за даними штабу АТО, вже майже тиждень фіксується понад сто обстрілів з боку бойовиків.

Через обстріли Авдіївки Донецької області в місті знову немає електро- й водопостачання, резерв води – на чотири доби. Донецьку фільтрувальну станцію, яка забезпечує Авдіївку й Донецьк водою, знеструмлено.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна