“Був під снодійним”. Насіров у суді вже ходить і роздає інтерв’ю

 

Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що має намір відстоювати свої права законним способом у суді, а також відкинув звинувачення НАБУ щодо незаконної реструктуризації податкового боргу компаній, пов’язаних з Олександром Онищенком. Про це він сказав в інтерв’ю “РБК-Україна”, оприлюдненому в понеділок, 6 березня.

О 10:45 поновилися судові засідання в його справі в Солом’янському райсуді. Клопотання адвокатів Насірова щодо відводу судді Бобровника, який розглядає подання САП про обрання запобіжного заходу голові ДФС, узяла в роботу суддя Олена Букіна.

Фото: ФБ Elvina Seitbullaeva

Як відомо, Роман Насіров всю ніч перебував у будівлі суду, оскільки активісти, побоюючись, що він утече, не відпускали його з будівлі.
Під час публічних засідань у суботу-неділю він виглядав як непритомний, лежачи на ношах нібито після “інфаркту”. Однак уранці перед засіданням у понеділок Насіров сам встав і ходив по залу суду, по сходах, сидів у кріслі судді.

“Зловживань якраз і не було, тому я буду доводити свою правоту, – йдеться в інтерв’ю Насірова “РБК” в питанні про обвинувачення на його адресу. – Все проходило згідно із законодавством, з Податковим кодексом, постановами уряду, наказами. Процес надання розстрочок – стандартний і поширений процес. Ми даємо сотні, якщо не тисячі розстрочок. Тут було те ж саме. Частина майна знаходиться в податковій заставі. Крім того, йдуть стягнення. Частина сум вже стягнуті, по частині розстрочок вже повністю закриті податкові зобов’язання.

Читайте також:
Якщо Насіров симулює – це врахують при арешті, – Ситник

Як зазначив Насіров, свої права він має намір відстоювати у законний спосіб в суді.

“Я готовий перебувати під цілодобовим наглядом, з цим немає ніяких проблем”, – заявив він.

Відповідаючи на питання журналіста про те, чому детективи НАБУ не пред’явили йому підозру тоді, коли він ходив до них на допити, Насіров зазначив, що останній раз був у Національному антикорупційному бюро в понеділок, 27 лютого.

“Вони могли зробити виклик коли завгодно – середа, четвер, п’ятниця, і я б прийшов. Це велике питання до самого НАБУ – чого вони хотіли домогтися такими популістськими діями, фактично, викрадаючи мене з лікарні? Я до них звертався, говорив, що мені треба пару днів щоб «стати на ноги» і я готовий буду брати участь у всіх слідчих діях або засіданнях судів”, – підкреслив він.

Також Насіров заявив, що підозру йому було вручено нібито тоді, коли він перебував під дією снодійних препаратів, тому навіть не бачив її.

“Останнє, що можна робити – це симулювати свій стан здоров’я. Текст підозри я не бачив і не читав”, – заявив він.

Читайте також:
Насіров залишається заблокований у суді, хоча вже вільний і вночі хотів піти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна