Пентагон у часи Обами здійснював кібератаки для зриву ракетної програми КНДР

 

Три роки тому Барак Обама, екс-президент США, наказав Пентагону посилити кібернетичні та електронні атаки на програми із запуску ракет Північної Кореї, щоб зірвати такі випробування.

Про це повідомляє видання The New York Times у свої статті “Трамп успадкував таємну кібервійну проти ракет Північної Кореї”.

Повідомляється, що згодом у КНДР відчули значні труднощі при тестуванні ракет, оскільки велика кількість військових ракет почали вибухати, відхилятися від курсу, розпадатися в повітрі або падати в море.

У США прихильники таких заходів вважають, що цілеспрямовані атаки дали американській протиракетній обороні нову перевагу, оскільки було відкладено на кілька років в той день, коли Північна Корея буде погрожувати ядерною зброєю.

Проте інші експерти більш скептично ставляться до нового підходу. Вони відзначають, що за останні вісім місяців КНДР вдалося успішно запустити три ракети середньої дальності.

Кім Чен Ин, лідер Північної Кореї, тепер стверджує, що його країна перебуває у завершальній стадії підготовки для першого випробування міжконтинентальних ракет, що може бути правдою, або ж блефом.

За даними видання, після спілкування з представниками колишньої адміністрації Обами та теперішньої адміністрації Трампа, стало зрозуміло, що США досі не здатні ефективно протидіяти розвитку ядерної та ракетної програм КНДР.

Повідомляється також, що Обама перед тим, як передати владу Дональду Трампу, попереджав його, що проблема КНДР буде найбільш нагальною серед всіх тих, з якими доведеться мати справу новій адміністрації.

Як нагадує “Європравда”, у січні, ще перед інавгурацією, Дональд Трамп заявляв, що Північна Корея не завершить розробку ядерної зброї, здатної досягти США.

Як інформувала “Новинарня“, 12 лютого КНДР підтвердила здійснення успішного запуску нового типу балістичної ракети Pukguksong-2.
Після цього президент США Дональд Трамп назвав Північну Корею “великою, великою проблемою”, з якою США будуть розбиратися дуже жорстко.

Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японії. США стають на захист

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна