ООН: Кількість жертв серед мирного населення на Донбасі зросла вдвічі

 

За перші два місяці 2017 року кількість загиблих і поранених у результаті конфлікту на Донбасі мирних жителів подвоїлася в порівнянні з листопадом – груднем 2016 року.

Про це йдеться в доповіді Управління з координації гуманітарних питань ООН (УКГВ), інформує “Українська правда“.

“З початку року, Управління верховного комісара ООН з прав людини підтвердило 111 жертв серед цивільного населення (20 смертей і 91 поранений), в порівнянні з 51 у листопаді-грудні 2016 року”, – йдеться в повідомленні.

Більшість мирних жителів постраждали в результаті обстрілу з танків, артилерії або систем залпового вогню.

Також зазначається, що в результаті обстрілів також часто пошкоджуються будинки, життєво важливі об’єкти інфраструктури, школи, медичні установи.

У звіті вказано й приблизну цифру загиблих серед цивільного населення від початку конфлікту: з 2014 року на Донбасі загинули загалом приблизно 2 тисячі мирних жителів, ще 6-7 тисяч були поранені.

При цьому в УВКПЛ наголосили, що реальна кількість жертв може виявитися більшою.

Читайте також:

Генсек ООН закликав негайно припинити вогонь на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна