Найєм закликає “з чаєм” на пікет Солом’янського суду, який відклав запобіжний захід для Насірова

 

Заява адвокатів голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про відвід судді буде розглянута лише в понеділок. Про це журналістам по обіді в неділю, 5 березня, повідомила прес-секретар Солом’янського районного суду Яна Квітченко.

Підставою для зволікання названо відсутність у неділю чергового судді, який міг би розглянути заяву про відвід.

“У нас є рішення зборів суддів, яким ми встановили, що чергування у нас виключно в суботу”, – заявила речниця.

“Ми не маємо права наразі для того, щоб суддя Бобровник почав розглядати по суті клопотання. Треба, щоб розглянули заяву про відвід.
Для того, щоб розглянули заяву про відвід, потрібно визначити суддю, який уповноважений розглядати цю заяву про відвід. У нашому випадку, оскільки рішенням суддів було прийнято рішення, що чергування відбувається виключно в суботу, в неділю у нас немає можливості… Не те, що немає можливості – є рішення, яке ми не маємо права порушувати.
У зв’язку з цим заява про відвід слідчого судді Бобровника буде передана завтра в канцелярію суду і розподілена на підставі положення про автоматизовану систему обороту суду”, – сказала Квітченко.

Як повідомив із місця події кореспондент телеканалу “112 Україна“, згідно з планом, засідання суду відбудеться 6 березня в залі Апеляційного суду.

Водночас, як відомо, термін обрання запобіжного заходу для Насірова, який вдає непритомного й затягує процес за допомогою адвокатів, спливає в неділю, 5 березня, о 23:52.

Засідання Солом’янського райсуду цього дня почалося об 11:00 замість 10:00. підсудного так само завезли в клітку на ношах.
Суд відмовився задовольнити клопотання дев’яти адвокатів Насірова про перенесення засідання. Тоді сторона захисту почала вимагати допиту всіх членів лікарської комісії Інституту кардіології ім. Стражеска, яка в суботу проводила його обстеження.
На думку прокурора, таким чином адвокати Насірова намагаються затягнути розгляд справи.
Надалі адвокати заявили про намір подати заяву про відвід судді.
Також суд прийняв рішення прикріпити до матеріалів справи уточнений висновок Інституту кардіології щодо стану здоров’я Насірова, відповідно до якого підсудний не потребує не потребує невідкладної медичної допомоги.

Присутній на процесі нардеп Мустафа Найєм на знак протесту закликав киян прийти на пікет до Солом’янського суду на 19:00 у неділю й вимагати ухваленя рішення щодо обрання запобіжного заходу.

Він написав у блозі на сайті “Українська правда”:

“Або ми і далі живемо в цьому абсурді, ковтаючи цей маразм і чекаючи, коли нам знову плюнуть в обличчя. Або злодії, мародери, казнокради і шулери почнуть відступати. Справа Романа Насирова має стати моментом істини.

СЬОГОДНІ О 19:00 – ПІД БУДИНОК СОЛОМ’ЯНСЬКОГО СУДУ У КИЄВІ.

Вознесенський узвіз, 10 (колишня будівля Шевченківського суду).

Дорогий чиновнику, якщо ти посміхаючись крадеш і гвалтуєш країну, впевнений, що в потрібний момент за тебе заступиться президент, міністр або генпрокурор, ти повинен знати , що ти просто лох. Тебе кинуть, а відповідати все одно доведеться.

Ще раз. Ми не тиснемо на суд. Ми вимагаємо у суду виконати свою роботу і прийняти законне рішення… Країні важлива ваша особиста присутність…

P.S. Ну і ви ж пам’ятаєте, там прохолодно, одягайтеся тепліше. А з чаєм самі розберетеся, вже дорослі)”

Як відомо, такими ж словами Найєм закінчив допис із закликом мітинг у листопаді 2013 року, що переріс у Євромайдан.

Читайте також:
Ідея адвокатів Насірова “упасти на больничку” загубила його кар’єру
й перетворила на посміховисько, – Лещенко

Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Слідство вважає, що голова Державної фіскальної служби протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ, причетним до Онищенка. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд. грн., вважають у Національному антикорупційному бюро.

Насірову вручили підозру після обшуків у ДФС 2 березня, коли він перебував у лікарні “Феофанія” і виглядав як непритомний. Адвокати заявляли про неправомірність підозри в такому стані. Лікарі нібито діагностували в нього інфаркт міокарда.
У суботу вранці, 4 березня, Насірова з “Феофанії” в супроводі спецпризначенців НАБУ перевезли для підтвердження або спростування діагнозу до Інституту кардіології імені академіка М. Стражеска.

Засідання суду з обрання Насірову запобіжного заходу мало розпочатися о 19.00 у приміщенні Шевченківського райсуду Києва, однак воно почалось пізніше – о 21:10 – через повідомлення про замінування суду, яке не підтвердилось. Зрештою суд перенесли на ранок 5 березня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає для Насірова арешту із можливою заставою в розмірі 2 млрд. грн., повідомив нардеп Мустафа Найєм.

Читайте також:
Якщо Насіров симулює – це врахують при арешті, – Ситник

Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Адвокат Автомайдану Роман Маселко відзначає вибірковий підхід у роботі Солом’янського райсуду:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна