У Криму випустили з-за ґрат Марлена Мустафаєва

 

В окупованому Криму випустили з-під арешту кримстотатарського активіста Марлена Мустафаєва, затриманого під час обшуку 21 лютого.
Про це повідомляє “Крим. Реалії” з посиланням на “Кримську солідарність”.

“Кримський активіст Марлен Мустафаєв вийшов з-під арешту… Зустрічати його до будівлі [окупаційного] Верховного суду Криму прийшли усі охочі”, – йдеться у повідомленні 4 березня.

Як відомо, Марлена Мустафаєва затримали за запис у соцмережі ще 2014 року із зображенням символіки забороненої в Росії (але не в Україні) партії “Хізб ут-Тахрір”. Вранці 21 лютого у нього вдома пройшов обшук. Мустафаєв отримав 11 діб арешту.

При цьому окупаційна поліція РФ затримала 10 осіб з числа кримських татар, які знімали те, що відбувається на смартфони і вели стрім-трансляцію. Їм присудили по 5 діб адміністративного арешту за “несанкціонований масовий захід”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна