Якщо Насіров симулює – це врахують при арешті, – Ситник

 

Напередодні правоохоронці склали протокол про затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та оголосили йому підозру.
Про це на брифінгу 3 березня повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Він наголосив, що всі дії детективів і прокурорів у відомчій лікарні “Феофанія” були законні.

“В подальшому будуть прийняті відповідні рішення. Наскільки я знаю, прокуратура має намір ставити питання про взяття під варту і відсторонення від займаної посади”, – зазначив голова НАБУ, якого цитує “Українська правда”.

Ситник констатував, що стан підозрюваного (у якого нібито діагностували “інфаркт міокарда”) не дозволяє проводити слідчі дії, однак зазначив, що слідство ретельно вивчатиме надані медичні документи.

“Якщо перевірка медичних документів встановить симуляцію чи потурання симуляції, якщо будуть намагання підробити якісь медичні документи або внести до них завідомо неправдиві дані, і це буде встановлено, – будемо реагувати на це згідно чинного законодавства”, – зазначив Ситник.

Він нагадав ситуацію з вивченням стану здоров’я ще одного фігуранта “газової справи Онищенка” – Валерія Постного, коли в результаті проведення експертизи було встановлено факт симуляції.
“Результати експертизи було враховано під час обрання запобіжного заходу”, – нагадав голова НАБУ.

Також Ситник підкреслив, що під час оголошення підозри “прокурори вели себе максимально коректно”.

“[Детективам і прокурорам] було дано чітку вказівку не застосовувати силу без наявних для цього підстав. Підстав не було. Були роз’яснення медперсоналу і після того, як детективи зайшли до приміщення, було проведено процесуальні дії. Прокурори вели себе максимально коректно”, – додав Артем Ситник.

Голова НАБУ розповів, що справа, в якій фігурує керівник Фіскальної служби Роман Насіров, складається з трьох блоків, і Спеціалізована антикорупційна прокуратура прагне передати її до суду якнайшвидше.

“Фактично розслідування цієї справи складається з трьох блоків: перше – безпосередньо люди, які входили в злочинну організацію Онищенка, друге – це службові особи “Укргазвидобування”, за сприяння яких можливі були ці маніпуляції з газом, і третє – це службові особи Фіскальної служби, які приймали, на нашу думку, незаконні рішення про відстрочку рентних платежів”, – сказав Ситник.

“Зараз всі три блоки відпрацьовані. По найбільшій справі вже частина звинувачених знайомиться з матеріалами справи”, – повідомив голова Бюро.

“Антикорупційний прокурор Холодницький дав вказівку у найближчий час направити цю справу до суду. Мається на увазі справа, яка була вчора”, – заявив він.

 

Читайте також:
Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 3 березня Насірову вручили підозру в лікарні “Феофанія”. Там він сховався після отримання інформації про обшуки в ДФС. Під час вручення підозри чиновнику нібито стало зле. За словами адвокатів, підозру голові ДФС вручали, коли він уже був непритомний через “інфаркт”.

3 березня йому нібито роблять операцію.

За даними САП, у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, Насіров дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.
У відомстві кажуть, що його дії завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд. гривень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна