Українського патріота Балуха в Криму залишили в СІЗО аж до літа

 

Суд в окупованому Криму до літа залишив під вартою українського патріота Володимира Балуха. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

“…2 березня 2017 року суддя «Роздольненського районного суду» Бедрицька Марія Олександрівна продовжила українському активісту Володимиру Балуху запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 червня. Раніше українцю продовжували термін тримання під вартою на місяць, але сьогодні (2 березня) суддя вирішила продовжити на три місяці”, – йдеться в повідомленні.

Правозахисники відзначають, що грубі порушення фундаментальних прав людини і процесуальних норм російського законодавства, яке де-факто діє в Криму, а також необґрунтовані рішення про продовження терміну тримання під вартою свідчать про фабрикацію кримінальної справи проти Балуха з політичних мотивів.

Як повідомляла “Новинарня“, Балух відомий своєю проукраїнською позицією. Після окупації Криму він публічно відмовився від російського громадянства. У житлах Балуха і його родичів співробітники окупаційної поліції провели кілька обшуків, знявши з даху український прапор. Після другого обшуку українця звинуватили в образі співробітника поліції і засудили до 320 годин обов’язкових робіт.
29 листопада 2016 року він розмістив на стіні свого будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18». Після чергового обшуку в грудні 2016 року в будинку Балуха нібито знайшли набої й тротилові шашки, після цього активіста затримали й запроторили до СІЗО.

Читайте також:
Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму за український прапор над хатою!

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна