Смерть “Комуніста”. Стало відомо, що в “ЛНР” ліквідований ще один командир

 

Ліквідований ще один бойовик “ЛНР” – заступник командира так званої “народної міліції” (армії “республіки”) Віталій Кисельов, позивний “Комуніст”.

Кисельова і ще низку осіб у керівництві “ЛНР” прокуратура бойовиків наприкінці вересня звинуватила у “спробі держперевороту”, передає Газета.ru.

“Насправді Комуніст був убитий одразу після першого допиту. Коли з ним розмовляли, то, скажімо так, перестаралися. І тому він помер. Кисельова намагалися врятувати, але не змогли”, — розповіло російському виданню джерело в силових структурах самопроголошеної “ЛНР”.

Нагадаємо, про ймовірну смерть Кисельова ще в жовтні минулого року писала Washington Post у матеріалі про “зачистку” в керівництві “ЛНР”.

Між тим “прокуратура ЛНР” у кінці січня 2017 року поширила повідомлення про те, що колишньому заступнику командира “корпусу народної міліції “ЛНР” висунуто обвинувачення в остаточній редакції. Він підозрюється в “пособництві замаху на дії, спрямовані на насильницьке захоплення влади”.

Тоді зазначалося, що “наразі обвинувачений Кисельов, враховуючи його письмову заяву, перебуває в місці, що гарантує безпеку його життю і здоров’ю”.

Самого “польового командира” більше не показували публіці.

“Кисельова немає в живих, саме з цієї причини на відео від 26 вересня його брат нічого не говорить, оскільки його голос сильно відрізняється від голосу Комуніста”, — пояснило ситуацію джерело в “уряді “ЛНР”, коли на відео замість ліквідованого ватажка з’являвся його брат.

Нагадаємо, в серпні 2016 року ватажок самопроголошеної “ЛНР” Ігор Плотницький був поранений нібито внаслідок замаху. Поруч із його автомобілем прогримів потужний вибух.
20 вересня Плотницький розповів про розкриття “спроби держперевороту”. У зв’язку з цим був затриманий зокрема Віталій Кисельов.
Як повідомляли після цього ЗМІ, він дав свідчення на інших учасників змови проти Плотницького: зокрема, розповів, що до “путчу” були причетні екс-спікер “народної ради “ЛНР” Олексій Карякін і колишній “голова ради міністрів “ЛНР” Геннадій Ципкалов.

Читайте також:
Екс-голова “Ради ЛНР” розповів, як люди Плотницького
забили молотком колишнього “прем’єра” Ципкалова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна