Провідному кандидатові в президенти Франції поцілили яйцем у лоб. ВІДЕО

 

Невідомий кинув яйце в незалежного кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона, поціливши йому у лоб. Про це повідомляє BFM TV, оприлюднюючи відео.

Інцидент стався на сільськогосподарській виставці в Парижі 1 березня, коли Макрон спілкувався з виборцями.

Яйце, кинуте в кандидата з близької відстані, розбилося об голову. Політика одразу заблокувала охорона.

Сам Макрон поставився до того, що сталося, по-філософському. “Завжди будуть дурні, це частина фольклору” – сказав він.

Канал нагадує, що Еммануель Макрон став жертвою яєчної атаки не вперше. Востаннє це сталося в червні 2016 року, коли він був міністром економіки – тоді в департаменті Сена-Сен-Дені в нього кинули яйцем противники трудової реформи.

Як відомо, на тлі судового переслідування за корупцію кандидата від “Республіканців” екс-прем’єра Франсуа Фійона саме Макрон є фаворитом президентських перегонів у Франції.
За останніми опитуваннями, Макрон проходить у другий тур з підтримкою 23% виборців, тоді як у Фійона – 20%. У гонці лідирує ультраправа Марін Ле Пен (26,5%), однак у другому турі вона однозначно програє більш ліберальному висуванцю.

Президентські вибори у Франції відбудуться 23 квітня, другий тур – 7 травня.

Як відомо, “яєчна атака” на кандидата в президенти Януковича мала, можливо, ключове значення в українській кампанії 2004 року – тоді атакований яйцем політик упав.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна