Жадан написав великий роман про війну

 

Харківський письменник Сергій Жадан повідомив про те, що завершив свій новий роман.

“Дорогі брати і сестри. З сердечною втіхою й душевним трепетом повідомляю, що сьогодні, 1 березня 2017 року, поставив останню крапку в своєму новому романі. 464 тисяч знаків (із пробілами). Шукайте цього року в книгарнях України”, – написав Жадан на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Роман Жадана описує зокрема війну на Донбасі.

Нещодавно письменник розповідав на каналу “112 Україна”: “Я пишу зараз роман. Він як раз про війну. Я дуже сподіваюся, що допишу десь у найближчі пару місяців і сподіваюся, він наступного (2017) року вийде”.

При цьому Жадан відзначав, що в українській літературі останнім часом з’явилося чимало творів на тему війни (“можу згадати роман Євгена Положія “Іловайськ” – унікальна робота, коли Женя брав інтерв’ю у декількох десятків наших хлопців, які були в Іловайську, і написав про це книгу; можна згадати книгу Сергія Лойка “Аеропорт” – це дійсно подія, там можна по-різному ставитися до художніх якостей книги, але що це подія, це важливо, мені здається, це очевидно”).
“Інша справа, ну так, поки не з’явився у нас український Ремарк, Хемінгуей”, – констатував Сергій Жадан.

Після випаду проросійського політика Віктора Медведчука на свою адресу Жадан заявляв: “Пане Медведчук, цілком можливо, що ця війна не дала (поки що) Україні свого Гемінгвея, але вона напевне дала Росії свого Гітлера. Можливо, в нього за вікном нині 1939-й, можливо, 1940-й, цілком можливо навіть, що він готується до свого 1941-го. Але річ у тім, що історія кожного Гітлера так чи інакше завершується 1945-м. Це вам будь-який Гемінгвей скаже”.

Читайте також:
Білорусь анулювала заборону на в’їзд Жадану

Жадан створив благодійний фонд для Сходу
і збирає гроші дітям загиблих військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна