СБУ заявляє про 113 українських заручників в ОРДЛО, бойовики дивним чином визнають 47, – Геращенко

 

Список утримуваних бойовиками “ДНР/ЛНР” громадян України, наданий Службою безпеки України, наразі налічує 113 осіб. Однак в ОРДЛО підтверджують менше полови з них.
Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко після переговорів ТКГ в Мінську 1 березня.

“На сьогоднішній день у списку СБУ 113 осіб, ОРДЛО підтверджують лише 47, ми ж знаємо місцезнаходження 59”, – написала Геращенко на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

За її словами, українська сторона в Мінську знову порушувала питання коректності інформації, що надається ОРДЛО.

“Наприклад, рік ми розшукували людину, подаючи у всіх списках, і її нам не підтверджували, а з’ясувалося, що цей чоловік у Макіївській колонії. Є й більш дивні історії”, – навела приклад Ірина Геращенко, маючи на увазі результати поїздки в Донецьк Надії Савченко.

Крім того, зазначила вона, українська сторона ще раз порушила питання негайного допуску Міжнародного комітету Червоного Хреста до в’язниць на окупованих територіях.

“Ми вимагаємо, щоб заручники могли отримувати листи, передачі, телефонувати рідним. Немає пояснення, чому в рамках мінської групи вже два роки ці питання блокуються (хоча ми кожен раз їх порушуємо), чому МКЧХ не може передати листи, чому хлопці вже дев’ять місяців не можуть телефонувати рідним. І лише ті, кому сприяє Москва, такий доступ отримують, можуть передати листи і посилки”, – наголошує Геращенко, маючи на увазі Савченко.

Читайте також:
На відміну від Савченко, бойовики “ДНР” не пускають до полонених Червоний Хрест, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна