Остання доба зими в АТО: двоє бійців загинули, троє поранених, рекорд за числом обстрілів

 

За минулу добу, 28 лютого, штабом АТО зафіксовано 117 обстрілів з боку бойовиків.
Це один із найбільших показників у 2017 році. Навіть на піку загострення в Авдіївці, 2 лютого, штаб нарахував 114 обстрілів, 3 лютого – 115.

При цьому в останній день зими загинули двоє військовослужбовців ЗС України, двоє поранені та один травмований. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Як писала раніше “Новинарня“, обидва загиблих – на Світлодарській дузі, зі складу 54-ї бахмутської бригади. Серед них – 23-річний Сергій Мокренко з Шацька, колишній доброволець “Правого сектора” й “Азова”.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії окупанти обстрілювали Водяне, з мінометів – Гнутове, Широкине, Павлопіль, Водяне, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Красногорівку, Талаківку, Павлопіль, Гнутове.
По Широкиному та Новотроїцькому вів вогонь снайпер. По Мар’їнці – БМП.

На Донецькому напрямку танки противника обстрілювали шахту “Бутівка”, Верхньоторецьке та Новгородське. Зі 152-міліметрової артилерії обстріляні Луганське та Троїцьке. Зі 120- та 82-міліметрових мінометів – Піски, Зайцеве, Троїцьке, Новолуганське, Кам’янка, Авдіївка, Опитне, Новотошківське та Луганське. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Зайцеве, Верхньоторецьке, Невельське, Богданівка, Авдіївка та Луганське. По Луганському неодноразово вогонь вели ще й БМП окупантів.

На Луганському напрямку з артилерії калібру 152 мм бойовики обстріляли Кримське, а з мінометів різних калібрів – Попасну, Оріхове, Новозванівку, Новоолександрівку та Кримське. Зі стрілецької зброї – Станицю Луганську, та Новоолександрівку. По Жовтому вогонь вів снайпер, по Новозванівці – БМП та БТР противника.

Читайте також:
Ватажки ОРДЛО заявили, що беруть під управління підприємства української юрисдикції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.