Крок Ахметова у відповідь: сепаратистам відключили телефони

 

З 1 березня компанія з надання телекомунікаційних послуг “Укртелеком” припиняє роботу в непідконтрольних уряду України районах Донецької області. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Такими є наслідки захоплення бойовиками “ДНР” офісу “Укртелекому”, який входить в групу СКМ олігарха Ріната Ахметова.

У компанії повідомляють, що озброєні люди втрутилися в роботу оператора та захопили офіс.

“Оператор втратив технічну можливість централізовано керувати обладнанням на непідконтрольній території Донецької області і, відповідно, локальний фрагмент мережі оперативно відключений від загальнонаціональної мережі”, – сказано в повідомленні.

Надання послуг телефонного зв’язку та доступу до мережі інтернет перервано для майже 200 тис. осіб – абонентів “Укртелекому”.
Про це були проінформовані правоохоронні органи, інші оператори зв’язку України, Національна комісія держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації.

Читайте також:
“ДНР” віджала вже 40 українських підприємств. Кремль ставиться з розумінням

Нагадаємо, напередодні, 28 лютого, бойовики заблокували приміщення, інвентар і вантажі гуманітарного штабу Ріната Ахметова в Донецьку та зайняли територію “Донбас-арени”.

Перед тим ватажки “ДНР/ЛНР” Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий заявляли про наміри “націоналізувати” всі українські підприємства в підконтрольних бойовикам районах Донбасу, якщо до 1 березня з боку України не буде знято залізничну блокаду ОРДЛО.

Відповідні рішення в ОРЛО прийняли ще до 1 березня, ухваливши рішення щодо ПАТ “Краснодонвугілля”, ТОВ “ДТЕК Ровенькиантраціт” і ТОВ “ДТЕК Свердловантрацит”, які належать Рінату Ахметову.

1 березня вони заявили про остаточний перехід підприємств української юрисдикції в “зовнішнє управління”.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” влаштовують Україні власну блокаду, – перехоплення СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна