Порошенко підбив підсумки головування України в РБ ООН та передав естафету британцям

 

Петро Порошенко привітав українських дипломатів з успішним головуванням України в Раді Безпеки ООН у лютому 2017 року.
У цьому місяці за ініціативою України вдалося більш активно залучити Радбез ООН до вирішення проблем миру і безпеки на Європейському континенті, йдеться на сторінці президента у “Фейсбуці”.

“Проведені відкриті дебати щодо конфліктів в Європі привернули увагу всього світу до російської агресії на Донбасі, передусім у контексті ескалації в районі Авдіївки. Відтепер слово «Авдіївка» увійшло до міжнародного лексикону як символ героїзму українського війська, непереборності духу українців та цинізму російської агресії”, – заявив Порошенко.

“З найвищої безпекової трибуни світу Україна спільно з партнерами рішуче засудила російську агресію на Донбасі та окупацію Криму і наголосила на важливості збереження санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України”, – нагадав він.

“У рамках Ради Безпеки, у тому числі з боку нової Адміністрації США, нам вдалося консолідувати потужну міжнародну підтримку в питанні відстоювання ключових принципів міжнародного права та глобального порядку”, – зазначив глава держави.

Також він нагадав, що Рада Безпеки ООН ухвалила внесену Україною резолюцію про захист критичної інфраструктури від терористичних атак.

“Дякую всім нашим партнерам за дружню підтримку, єдність та солідарність з Україною у цей відповідальний період…
Щиро бажаю успіху британському головуванню в РБ ООН у березні. Можете розраховувати на нашу підтримку”, – додав Порошенко.

Нагадаємо, Україна прийняла головування в Радбезі ООН 1 лютого як непостійний член цієї інституції.
У цьому місяці помер представник Росії в РБ Віталій Чуркін.

Читайте також:
Україна в Радбезі ООН:
агресія Кремля – одна з основних загроз європейській безпеці

Як Україна обійшлася з поминками Чуркіна в Радбезі ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна