Для ВМС України хочуть купити кораблі на вторинному ринку за кордоном

 

Міністерство оборони України розглядає можливість купівлі на вторинному ринку Заходу військових кораблів. Про це 27 лютого в ефірі “5-го каналу” заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко, передає Ліга.net.

За інформацією очільника флоту, кораблі Україна може отримати за спеціальними схемами оплати.

“Групи [переговірників від України] виїжджали. Одна група офіцерів ВМС України повернулася, не можу називати країни, бо не маю права, з-за кордону, де позитивно розглянуто вже одне рішення. На вересень ми готуємо другу групу”, – розповів Воронченко.

Він зазначив, що країни-партнери України “розглядають це питання як перспективне”.

За словами Ігоря Воронченка, Україна – транзитна держава, що має гарантувати безпечне плавання всіх суден Чорним морем, і одним тральщиком “Генічеськ” тут не обійтися. Тому зараз вирішується питання про придбання мінно-трального комплексу.

“Було розглянуто кілька варіантів, ми прийняли рішення, що за той ресурс, який є у нас, ми зможемо придбати собі мінно-тральний комплекс. Те ж саме проробляється щодо придбання кораблів прибережної зони”, – повідомив командувач ВМСУ.

Також Воронченко розповів, що окупанти використовують українські кораблі, що залишилися в Криму, в якості “донорів” для своєї техніки – тобто розбирають їх на запчастини, щоб лагодити свій Чорноморський флот.

 

Читайте також:
На заводі Порошенка заклали два десантні катери типу “Кентавр” для ВМСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна