Бойові дії на Сході: штаб АТО показав наслідки удару САУ бойовиків по агрохолдингу в Талаківці

 

За минулу добу, 27 лютого, штаб АТО нарахував загалом 84 обстріли з боку проросійських бойовиків. Одного військового Збройних сил України поранено.
Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу операції на Сході.

“Російсько-окупаційні війська з наполегливим цинізмом в односторонньому порядку вперто продовжують порушувати Мінські угоди, використовуючи артилерію та міномети”, – констатують у штабі АТО.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії противник обстрілював Широкине, з мінометів калібрів 120 і 82 мм – Водяне, Гнутове, Новотроїцьке та Павлопіль, із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Талаківку, Павлопіль, Водяне, Новотроїцьке, Широкине, Гнутове. Бойові машини піхоти (БМП) окупантів вели вогонь по Широкиному, Водяному та Лебединському, снайпер – по Талаківці.

На Донецькому напрямку танк неодноразово вів вогонь по Авдіївці.
Зі 120- та 82-міліметрових мінометів загарбники обстріляли Троїцьке, Новолуганське, Луганське, Верхньоторецьке, Опитне, Авдіївку, шахту “Бутівка”, із гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по Пісках, Зайцевому, Луганському, Кам’янці та Троїцькому.

На Луганському напрямку з гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстрілював населені пункти Новоолександрівка, Станиця-Луганська та Валуйська. Лобачеве обстрілював снайпер.

Окремо в штабі інформують про те, що вчора о 22:20 під артилерійський обстріл незаконних збройних формувань ОРДО, які застосували самохідні артилерійські установки калібру 122 мм, потрапили околиці населеного пункту Талаківка та автопарк агрохолдингу «HarvEast» на Донеччині.
Внаслідок обстрілу, що тривав близько години, пошкоджено покрівлю навісу ангара, знищено автомобіль КамАЗ та пошкоджено осколками п’ять тракторів агрохолдингу. На щастя, жертв серед мирного населення немає.

“Такі грубі порушення Мінських домовленостей красномовно свідчать про відверте небажання незаконних збройних формувань дотримуватись узятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи від 15 лютого, свідоме планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення Донбасу і особового складу Збройних сил України”, – сказано в повідомленні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.