Російський фрегат вийшов із Севастополя до берегів Сирії

 

Російський фрегат “Адмірал Григорович” у понеділок, 27 лютого, вийшов із порту окупованого Севастополя і взяв курс на Середземне море, де він приєднається до військово-морської групи РФ поблизу узбережжя Сирії. Про це повідомляє Reuters із посиланням на російські джерела.

Відомо, що цей фрегат у листопаді минулого року вже перебував у Середземному морі в складі російської ВМГ та завдавав ракетних ударів по цілях на території Сирії.

Російська влада повідомляла, що удари завдавалися по об’єктах терористичного угруповання “Ісламська держава”, хоча інші джерела заявляли про обстріли з боку росіян поміркованої сирійської опозиції.

“Адмірал Григорович” – перший з шести нових фрегатів, який у 2010 році був замовлений для Чорноморського флоту РФ. Він прибув у Севастополь в червні 2016 року.
Фрегат “Адмірал Григорович” здатний нести на борту до восьми крилатих ракет “Калібр”, а також 36 зенітних керованих ракет комплексу “Штиль-1”, що є морською версією зенітного комплексу “Бук”.
Крім ракетних комплексів, на озброєнні корабля стоїть артилерійська установка калібру 100 мм, протичовнова реактивно-бомбова установка “Смерч-2”, торпеди калібру 533 міліметри і вертоліт Ка-31.

Читайте також:
Росія розгортає в Криму ЗРК “Бук”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна