Савченко показово їздила в ОРДО в обхід КПП, потрібен адмінпротокол, – Геращенко

 

Головною метою поїздки нардепа Надії Савченко та голови ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана в окупований Донецьк було не відвідання українських полонених, а демонстрації можливості потрапити на територію ОРДО в обхід блокпостів Збройних сил України.
Про це заявив член парламенту Антон Геращенко (“Народний фронт”).

Він зазначає, що Савченко по дорозі в Донецьк офіційні блокпости не перетинала і їхала на авто “через поля”.

“Справжня мета поїздки, поставлена, швидше за все, її кураторами, була незаконно перетнути лінію розмежування поза визначеними законом контрольно-пропускними пунктами. А значить, показати, що при бажанні хто завгодно може проїхати на тимчасово окуповану територію через позиції українських збройних сил, минаючи КПП, на яких відбувається облік і контроль осіб і транспортних засобів, що в’їжджають/виїжджають з цієї території”, – написав Геращенко у соцмережі.

Відтак він вважає, що стосовно Савченко і її сортаників має бути складений адмінпротокол.

“Цей факт не повинен залишитися безкарним як для Надії Савченко, так і для осіб, що її супроводжували!
За ним повинні бути складені протоколи про адміністративне правопорушення – незаконне перетинання лінії розмежування. А суд має визнати їх порушниками встановленого порядку. Причому депутатська недоторканність тут не відіграє ніякого значення”, – написав у соцмережі Антон Геращенко, який є радником глави МВС.

“Оскільки якщо Савченко перетнула на автомобілі, по полях, лінію розмежування, то це можуть зробити й інші.
І в автомобілі у цих осіб може бути все що завгодно – вибухівка, зброя, наркотики, “брудні” гроші для фінансування тероризму на території України”, – заявив Геращенко.

Водночас він зазначив: “Про те, що Надія Савченко і супроводжуючі її особи вже переправили на окуповану територію Донбасу насправді цього разу, ми вже ніколи не дізнаємося…”

Нагадаємо, 24 лютого бойовики заявили, що Надія Савченко прибула на територію, підконтрольну “ДНР”, щоб відвідати українських військовополонених.

Того ж дня депутатка віж БПП Тетяна Ричкова оприлюднила інформацію про те, що Савченко підбурювала українських військовослужбовців залишити позиції у зоні АТО біля Донецького аеропорту і їхати “скидати злочинну владу”. Сестра і помічниця депутатки спростували ці твердження.

24 і 25 лютого Надія Савченко разом із представниками “ДНР” відвідала 34 українських полонених у Макіївській колонії та передала їм листи від родичів.

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що Служба безпеки попросить Савченко дати пояснення з приводу її поїздки до Донецька.

Савченко відвідала 34 українських заручників “ДНР”: “ставлення нормальне”, але без кип’ятильників. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна