Кримського вченого, який відмовився від паспорта Росії, викликали до ФСБ

 

Ялтинський вчений Гурій Корнільєв, який відмовився від отримання російського паспорта, викликаний до окупаційного підрозділу ФСБ РФ “для бесіди”.
Про це сам Корнільєв повідомив Кримській правозахисній групі, йдеться в повідомленні групи в соцмережі.

“У понеділок 27 лютого о 10 год. в мене незвичайний захід: викликали в Прикордонне управління ФСБ в м. Сімферополі (вул. Федотова, 27) відповісти на кілька запитань”. Про причини не сказали і навіть представитися відмовилися (“не телефонна розмова”)”, – розповів кримчанин.

У 2014 році Корнільєв відкрито висловив свою проукраїнську позицію і письмово повідомив своїм колегам, науковцям із Росії і країн Митного союзу, які повинні були приїхати до Криму на міжнародну конференцію, що в Криму відбувається відкрита військова інтервенція російськими військами.
Кандидат біологічних наук відмовився від отримання російського громадянства і отримав від окупаційної влади Криму “вид на проживання”.

Після того, як на роботі дізналися, що в Корнільєва немає російського паспорта, йому кілька разів пропонували відкликати заяву про відмову від російського громадянства. У серпні 2016 року Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду, нагадує “УП”.

Після публікації Кримської правозахисної групи статті Корнільєву запропонували роботу на материковій Україні, але в даний час Гурій не може покинути півострів за сімейними обставинами.
У Криму в Корнільєва проживає літня мати, яку він не може залишити.

Читайте також:
Уряд оприлюднив статистику вбитих і арештованих окупантами в Криму

У Криму ФСБ затримала українця з синьо-жовтим прапором на даху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна