“ДНР” алаверди Савченко хоче провідати своїх “республіканців” у тюрмах Києва

 

Після візиту народної депутатки Надії Савченко в макіївську колонію представники “ДНР” заявили, що хочуть симетрично відвідати своїх прибічників, ув’язнених у Києві.
Про це повідомило сепаратистське агентство ДАН з посиланням на так звану “уповноважену з прав людини ДНР” Дар’ю Морозову.

“Хотілося б бачити відповідні кроки від української сторони. Ми чекаємо того, що й представники Республіки зможуть отримати доступ до місць, де утримуються наші хлопці, – заявила Морозова. – Ми хочемо переконатися в тому, що до них не застосовуються незаконні методи дізнання, й умови утримання наших прихильників дійсно свідчать про гуманізм київської влади”.

При цьому сторона сепаратистів називає ув’язнених у Києві “республіканцями”.

Як відомо, сепаратисти вважають, що Україна утримує 475 таких прибічників “ДНР”. При цьому Київ зазначає, що в цей перелік бойовики включають і терористів, і кримінальних злочинців, зокрема ув’язнених ще до початку війни.

Читайте також:
“ДНР” не погоджується на схему обміну від Савченко і хоче 475 на 41

Україна не піде на прямі переговори з бойовиками,
які через Савченко нав’язує Кремль

 

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат України Антон Геращенко в ефірі телеканалу “112 Україна” різко негативно відреагував на пропозицію Морозової, заявивши, що всі причетні до терористичної або сепаратистської діяльності будуть затримані.

“Якщо на територію України приїдуть особи, які перебувають у розшуку, які причетні до терористичної або сепаратистської діяльності, вони будуть затримані і притягнуті до кримінальної відповідальності”, – сказав Геращенко.

Читайте також:
Савченко показово їздила в ОРДО в обхід КПП, потрібен адмінпротокол, – Геращенко

Луценко в СІЗО СБУ вперше зустрівся з ув’язненими “сепарами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна