Гаданих організаторів викрадення Гончаренка арештували на два місяця

 

Депутата Лиманського райради Одеської області Олександра Кушнарьова, підозрюваного в організації викрадення нардепа Олексія Гончаренка та розпалюванні національної ворожнечі, взято під варту на два місяці без права виходу під заставу.
Як повідомляє “Думська“, таке рішення 25 лютого ухвалив Приморський суд Одеси.

Кушнарьову інкримінують чотири епізоди: підготовка до викрадення людини за попередньою змовою групою осіб (ст. 14 і ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України); замах на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень народному депутату України в зв’язку з його громадською діяльністю (ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 346); виготовлення матеріалів із закликами до вчинення агресивної війни (ст. 436); дії, спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі (ч. 1 ст. 161).

Судом також було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном два місяці спільнику Кушнарьова – Анатолію Слободяннику.
Розгляд справи Слободянника проводився у закритому режимі.

Слободянник, який свого часу представлявся в ЗМІ як глава Ради ветеранів силових структур області, генерал-лейтенант у відставці, підозрюється за трьома статтями КК – згадані 161, 436, а також 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Під час судового засідання сторона захисту неодноразово заявляла про невинуватість Кушнарьова і Слободянника. Однак прокурор зазначив, що слідство має достатньо доказів провини підозрюваного.

Є третій фігурант “опозиційної” справи, ім’я якого не називають. Зазначається, що це співробітник друкарні, якого підозрюють у виготовленні матеріалів із закликами до вчинення агресивної війни.
До викрадення народного депутата він, за даними слідства, не причетний.
За повідомленням “Укрінформу”, суд обрав третьому фігуранту запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також:
СБУ в Одесі вилучила тонни провокаційних газет,
де Порошенка з’єднали з мером Трухановим

Під час засідання перед будівлею суду зібралися близько десяти прихильників “Опозиційного блоку”, які виступали на боці Кушнарьова.

Як відомо, 23 лютого стало відомо про зникнення заступника голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка.
Нардеп швидко “знайшовся” та назвав своє викрадення інсценуванням.

В організації викрадення Гончаренка підозрюється депутат Лиманської районної ради від “Опоблоку” Олександр Кушнарьов – батько загиблого 2 травня 2014 року в Одесі “антимайданівця” Геннадія Кушнарьова. Кушнарьов-старший нібито планував із мотивів помсти осліпити Гончаренка та розбити йому колінні чашечки. Під час спецоперації роль “викраденого Гончаренка” зіграв співробітник спецслужби.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна