Росія обладнує нові склади в Ростовській області, щоб зручніше перекидати зброю на Донбас, – “ІС”

 

Намагаючись прискорити доставку зброї та боєприпасів на тимчасово окуповані території Донбасу, російське командування обладнує поблизу державного кордону України в Ростовській області нові артилерійські склади та бази зберігання.
Про це повідомляє група “Інформаційний спротив” у звіті від 24 лютого.

Зокрема в районі н.п. Філіппенков (хутір у Кам’янському районі Ростовської області) обладнано склад ракетно-артилерійського озброєння.

“Доставку боєприпасів із цього складу на територію Донбасу планується здійснювати через обладнану в цьому районі понтонно-мостову переправу через річку Сіверський Донець. Робота даної переправи забезпечить російському командуванню можливість потайки (в обхід великих населених пунктів) і в найкоротші терміни доставляти озброєння і техніку для “2-го армійського корпусу ЛНР”, – ідеться в повідомленні.

За даними розвідки, в останні дні “з метою доукомплектування і відновлення боєздатності з’єднань та частин «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» на територію України з РФ перекинуто:
– в район міста Новоазовськ («9-й окремий штурмовий механізований полк морської піхоти 1 АК») – близько 150 російських військовослужбовців;
– на залізничні станції Ровеньки і Харцизьк доставлено всього близько 3500 тонн пального і 5 вагонів з артилерійськими боєприпасами калібру 203-мм (для самохідних гармат 2С7 «Піон»), 152-мм, 122-мм реактивні снаряди (для РСЗВ «Град»), а також 2 вагони з боєприпасами для танкових гармат (125 мм)”.

 

 

Також зазначається, що командування “1-го армійського корпусу ДНР” проводить перевірку в підрозділах “11-го окремого механізованого полку” (місце дислокації – Донецьк, бере участь в бойових діях на Авдіївському напрямку). (Очевидно, йдеться про 11-й окремий мотострілецький полк, колишній “Восток” – “Н”).

“Завдання перевірки – виявлення причин великих втрат особового складу на лінії зіткнення, позапланового витрачання боєприпасів (що призвело до вичерпання запасів БК при тому, що за документами вони є в наявності), перевірка стану озброєння”, – інформує “ІС”.

Читайте також:
“Інфоспротив” опублікував список “спонсорів терористів” – сумлінних платників податків “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.