На Чернігівщині викрили зловживання посадовців на оренді нерухомості Міноборони

Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України спільно із військовою прокуратурою викрили на Чернігівщині масштабний механізм отримання “відкатів” при здачі в оренду нерухомості Міноборони.

Правоохоронці встановили, що організував оборудку один з керівників філії ДП “Військторг” концерну “Військторгсервіс”, повідомляє прес-центр СБУ.
На території Чернігівського гарнізону ця структура управляє кількома об’єктами, зокрема магазинами, базами та кав’ярнями, які здає в оренду комерційним структурам.

Оперативники СБ України задокументували, що посадовець систематично вимагав гроші з підприємців. Перший внесок для них при оформленні договорів становив від 5 до 10 тисяч гривень, також комерсанти мали сплачувати чиновнику щомісячну “данину” залежно від вартості об’єкта.

За інформацією спецслужби, чиновник заробляв на орендарях нерухомості приблизно 30 тисяч гривень щомісяця.

“Правоохоронці затримали керівника філії на території військового містечка під час отримання 1,8 тисячі гривень щомісячної “данини” від орендаря невеличкої кав’ярні”, – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні злочину.

Читайте також:
На Чернігівщині СБУ взяла мера-хабарника від Радикальної партії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна