Бойовики “ДНР” обстріляли місію ОБСЄ та забрали безпілотник, – Апакан

 

Голова Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ертурул Апакан засудив відкриття вогню по спостерігачах та захоплення безпілотного літального апарату СММ ОБСЄ бойовиками терористичної організації “ДНР”.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у повідомленні на сторінці місії ОБСЄ у “Фейсбуці”.

Інцидент стався сьогодні, 24 лютого, близько 14:30 у Ясинуватій, яка контролюється бойовиками.

Зазначається, що патруль СММ намагався запустити БПЛА, щоб здійснити спостереження ймовірного обстрілу Донецької фільтрувальної станції, але в цей час озброєні чоловіки націлили на спостерігачів ОБСЄ зброю.

Озброєні особи наблизилися до представників СММ та забрали безпілотник.

Потім один з цих чоловіків відкрив вогонь поблизу патруля СММ.

“Ведення вогню по неозброєними цивільним спостерігачам є не лише прямою загрозою життю мужніх чоловіків і жінок, які роблять все можливе, щоби домогтися миру в Україні, – це прямий виклик колективній волі 57 країн-учасниць ОБСЄ та Мінським угодам”, – заявив Ертурул Апакан.

Голова СММ наполягає, що винні в цьому інциденті повинні понести відповідальність і що не має бути безкарності за такі вчинки.

Також він наголосив, що погрози спостерігачам та створення перешкод у діяльності СММ “призведе лише до затримки урегулювання конфлікту”.

Читайте також:
ОБСЄ: Важке озброєння на Донбасі не відвели обидві сторони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна