СБУ шукає сепаратистів у Рівненській облраді

 

У четвер, 23 лютого, співробітники Служби безпеки України проводять у Рівненській обласній раді слідчі дії, пов’язані з пошуком серед місцевих депутатів поплічників російських спецслужб, які намагалися дестабілізувати ситуацію в Україні.
Про це повідомив прес-офіцер УСБУ України в Рівненській області.

“Сьогодні у рамках відкритого Генеральною прокуратурою кримінального провадження, за дорученням слідчого ГПУ, співробітники СБ України проводять процесуальні дії у Рівненській обласній раді.
Правоохоронці вивчають документи, згідно з якими на розгляд ради у 2016 році окремими депутатами виносилися питання, які порушують Конституцію”, – йдеться в повідомленні.

Прес-офіцер нагадав, що днями голова СБУ Василь Грицак та генеральний прокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу оголосили про викриття агентурної мережі російських спецслужб, які фінансували дестабілізацію ситуації в Україні, зокрема через місцеві ради. Одним із напрямків цієї діяльності було названо лобіювання штучних ініціатив федералізації України, створення так званих спеціальних економічних зон, виборності “губернаторів” та керівників регіональних правоохоронних органів, відновлення економічних зв’язків із Росією та надання російській мові особливого статусу.

Читайте також:
Росія фінансує політичні проекти під федералізацію України.
Купуються помічники нардепів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна