Росія намагається приховати офіційні причини смерті Чуркіна

 

Міністерство закордонних справ Росії закликає США не допускати витоку в ЗМІ інформації про причини смерті представника РФ в ООН Віталія Чуркіна.
З такою заявою виступила офіційний представник МЗС Марія Захарова, передає ТАСС.

“Саме для того, щоб не допустити поширення, а в нас складається відчуття, що саме на це були спрямовані чергові вкидання щодо експертизи, саме для того, щоб не допустити спекуляцій, ми і звертаємося до американської сторони, щоб вся інформація з цього питання доводилася до російської сторони через офіційні канали”, – зазначила речниця.

“У нього є сім’я і близькі родичі, які не заслужили на те, щоб через жовту пресу, через незрозумілі сайти дізнаватися такі речі”, – додала вона.

Представник МЗС підкреслила, що навіть “шановані видання” оперують інформацією у вигляді “витоків”, що “негідно і підриває довіру до ЗМІ”.

Раніше видання The New York Post з посиланням на джерела повідомляло, що Чуркін помер 20 лютого через проблеми з серцем.
Офіційна інформація про причини його смерті наразі відсутня.

Читайте також:
Як Україна обійшлася з поминками Чуркіна в Радбезі ООН

“Передаю естафету Путіну!” Реакція українських соцмереж на смерть Чуркіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна