На хабарі затримані два полковники з Генштабу і Прикордонної служби

 

На хабарі в розмірі 6 тис. доларів затримані старший офіцер відділу забезпечення підготовки військ (сил) Головного управління підготовки Збройних сил України Генштабу ЗСУ та начальник центру спеціальних перевірок і люстрації Головного центру кадрового забезпечення Державної прикордонної служби України.
Про це інформує прес-центр Генпрокуратури.

“За цю суму два полковники обіцяли працевлаштувати на військову службу до Державної прикордонної служби України цивільну особу. Посередником в передачі коштів виступив офіцер Генерального штабу Збройних сил України”, – ідеться в повідомленні.

Затримання хабарників проводили військова прокуратура Дарницького гарнізону спільно з главком “К” СБУ.

“Після отримання вже другої частини неправомірної вигоди (3 тис. доларів США) та розподілу грошей між учасниками групи полковників було затримано правоохоронцями”, – зазначають у прокуратурі.

На даний час проводяться обшуки за місцем роботи та проживання полковників.

Готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, у великому розмірі та за попередньою змовою групою осіб, які займають відповідальне становище, поєднане з вимаганням).

Читайте також:
Одного з керівних прикордонників Херсона затримали на хабарі $11,5 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна