Екс-голову МВФ засудили до 4,5 років ув’язнення

 

Верховний суд Іспанії засудив Родріго Рато, який з 2004 по 2007 рік очолював Міжнародний валютний фонд, до 4,5 років позбавлення волі. Його визнано винним у привласненні коштів шляхом фінансових махінацій, повідомляє El Pais.

Рато був міністром фінансів та економіки й віце-прем’єр-міністром Іспанії (1996-2004) від правлячої Народної партії, а в 2010-2012 роках -очолював банк Caja Madrid (пізніше – Bankia).
Він є одним із 65 чиновників, визнаних винними у фінансовому шахрайстві, пов’язаному з використанням “чорних карт” Caja Madrid, на яких зберігалися кошти, приховані від податкових служб королівства.

Ще одни представник адміністрації Caja Madrid Мігель Блеса отримав 6-річний термін ув’язнення. Інші фігуранти справи – строки від 3 місяців до 6 років.

Caja Madrid – один з трьох банків, що у 2012 році опинилися на межі банкрутства та були націоналізовані. На його рекапіталізацію влада Іспанії витратила 22,5 млрд. євро.

Читайте також:
Корупція в Іспанії: герцога Іньякі засудили до 6 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна