Чотирилапий боєць Макс навчився попереджати про “сепарські” обстріли

 

Разом з українськими воїнами на передових позиціях поблизу Мар’їнки (Донецька область) “несе службу” й американський стафордширський тер’єр Максиміліан.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Міноборони.

Господар  – боєць з позивним Вакула – розповідає, що його вихованець неодноразово виручав військових ЗСУ в складних ситуаціях.

“Щовечора Макс заступає на своє бойове чергування. Собака чутко вслухається та принюхується в сторону противника та попереджає бійців про будь-які підозрілі з його точки зору події”, – розповідають у військовому відомстві.

На рахунку однорічного тер’єра іже є одна успішно виявлена диверсійно-розвідувальна група, яка намагалася приховано наблизитись до наших позицій.

Також пес навчився попереджати бійців на опорнику про можливі мінометні та артилерійські обстріли з боку “сепарів”.

Але люблять військовослужбовці Максиміліана на лише за цінні “бойові” якості, а найперше – за веселу вдачу, відданий характер та привітність до кожної людини в українському військовому однострої.

Фото МОУ:

Стафордширський тер’єр Максиміліан Стафордширський тер’єр Максиміліан 1 Стафордширський тер’єр Максиміліан 3
<
>

Читайте також:
Батальйонні “мімімі”. Хіт-парад котів і кицьок на службі в АТО. ФОТО

Більше ніж терапія. Як собаки допомагають в реабілітації військових і дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна