Після сюжету про вагони-теплушки ЗСУ Порошенко назвав це “неприпустимим”

 

Президент України Петро Порошенко заявляє, що перевозити військових у вагонах-“теплушках” неприпустимо.

“І, до речі, возити солдат в теплушках далі неприпустимо. Я думаю, ви розумієте, про що я кажу”, – сказав Порошенко на оперативному зборі керівного складу Збройних сил України в середу, 22 лютого.

При цьому президент наголосив на необхідності в ході будівництва і відновлення доріг обов’язково врахувати маршрути масових військових перевезень.

Раніше “Радіо Свобода” оприлюднило сюжет про вагони, в яких перевозять українських військовослужбовців. Це звичайний товарний вагон-“теплушка” початку минулого століття з діркою в підлозі замість туалету. Перевезення відбуваються згідно з нормативами, затвердженими в СРСР у 1953 році.

Після оприлюднення цього сюжету в Міністерстві інфраструктури вирішили створити робочу групу, яка має переглянути норми перевезення залізницею військових.

Під час наради за участі представників “Укрзалізниці”, Центрального управління військових сполучень ЗСУ та Мінінфраструктури домовилися також залучити до робочої групи представників українських вагонобудівних підприємств, щоб обговорити можливе будівництво нового типу вагонів для перевезення військових.

Читайте також:
Верховна Рада встановила мораторій на погашення Укрзалізницею заборгованості ДП “Донецька залізниця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна