Українці в Португалії зірвали виступ посла Росії на семінарі БРІКС

 

У вівторок, 21 лютого, активісти з числа української діаспори в Лісабоні завадили виступу посла РФ на заході, який проводили португальський Національний інститут оборони (IDN) та Інститут міжнародних відносин Лісабонського нового університету (IPRI UNL).

Як пояснювали організатори, їхній захід – семінар “Російська Федерація у міжнародній системі” – є частиною серії семінарів, присвячених країнам альянсу БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР), а також “частиною зусиль двох установ, аби забезпечити контрастні погляди на позиції Російської Федерації у регіоні та у світі”.

У свою чергу, українська громада Португалії пікетувала проведення цього заходу під гаслом: “Не радяться з терористами, як боротися зі світовим тероризмом!”

Посол Росії в Португалії Олег Бєлоус мав проголосити центральну промову на зібранні (згідно з планом – тривалістю 1 год.).
Але він не прибув на семінар саме через маніфестацію українських активістів. Про це написав у “Фейсбуці” голова Спілки українців Португалії Павло Садоха.

Він повідомив, що українські активісти отримали цю інформацію від організаторів заходу.

Відомо, що акція українських активістів була завчасно спланована, але публічно не розголошувалася, аби стати дійсним сюрпризом як для організаторів семінару, так і для російських дипломатів у Лісабоні.
Українці мали доступ до зали, де проходив семінар.

Пікет українців Португалії був приурочений до третьої річниці під початку російської військової агресії проти України. Учасники акції тримали плакати з написами “Стоп війні” та “Убивце, забирайся з України!” поруч із портретами президента РФ Путіна.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня парламент Португалії ухвалив постанову із засудженням заборони в Україні Комуністичної партії.
Після цього українська громада вийшла на акції протесту.

Напередодні, 20 лютого, в США помер посол Росії при ООН Віталій Чуркін.

Дмитро Яцюк, блогер та журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна