США і ЄС єдині щодо збереження санкцій проти Росії, – посол при ООН Гейлі

 

Новий посол США при ООН Ніккі Гейлі наголошує, що Штати та Європейський Союз єдині в питанні збереження санкцій до повного виконання Росією Мінських угод. Про це вона сказала на засіданні Ради Безпеки ООН щодо нерозв’язаних конфліктів у Європі у вівторок, 21 лютого.

“Сполучені Штати та Європейський Союз залишаються єдиними у підтримці цього підходу, зберігаючи чинність санкцій до того часу, поки Москва повною мірою дотримається її Мінських зобов’язань”, – наголосила посол.

Також вона сказала, що окремі американські санкції, які пов’язані з окупацією Криму, залишатимуться в силі, аж доки Росія не поверне Україні контроль над півостровом.

“Сполучені Штати вважають, що це можливо – мати кращі відносини з Росією. Зрештою, ми протистоїмо багатьом однаковим загрозам, але більш тісна взаємодія з Росією не може досягатися за рахунок безпеки наших європейських друзів та союзників. Саме тому Сполучені Штати закликають Росію поважати суверенітет та територіальну цілісність України. Саме тому ми продовжуємо наполегливо закликати Росію продемонструвати налаштованість до миру шляхом повного виконання зобов’язань за Мінськими угодами та припинення окупації Криму”, – наголосила Гейлі, яку цитує УНІАН.

 

Читайте також:
Генсек ООН закликав негайно припинити вогонь на Донбасі

Білий дім підтвердив позицію щодо санкцій проти РФ за окупацію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна