Рада постановила краще вшановувати Героїв України, які відзначилися в АТО

 

Верховна Рада у вівторок, 21 лютого, ухвалила постанову “Про вшанування Героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових”, яка передбачає рекомендації місцевій владі та закладам освіти щодо популяризації осіб, відзначених званням Герой України.

Як передає “Новинарня“, за постанову №6045, підготовлену з нагоди третьої річниці початку збройної агресії Російської Федерацій проти України, проголосували 256 народних депутатів.

Верховна Рада України постановила:

  • Рекомендувати Міністерству освіти і науки України доручити загальноосвітнім та вищим навчальним закладам всіх типів і форм власності облаштувати та систематично оновлювати на території своїх приміщень інформаційно-меморіальні стенди про Героїв України та їхні подвиги в ході захисту України від збройної агресії Російської Федерації;
  • Рекомендувати органам місцевого самоврядування забезпечити інформування жителів відповідних територій про Героїв України – учасників антитерористичної операції в Україні, які є уродженцями цих територій, шляхом публікування інформації про них в офіційних друкованих виданнях органів місцевого самоврядування, а також шляхом перейменування вулиць та найменування навчальних закладів в населених пунктах, в яких проживали/проживають Герої України на їхню честь, встановлення меморіальних дощок та пам’ятних знаків в місцях їхнього проживання

Контроль за виконанням постанови покладено на Комітети Верховної Ради з питань культури і духовності, з питань науки і освіти, з питань національної безпеки і оборони.

Читайте також:
На роковини Майдану президент присвоїв “Героя України”
загиблому співакові, бійцю ДУК Сліпаку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна