Генсек ООН закликав негайно припинити вогонь на Донбасі

 

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш закликав сторони конфлікту на Донбасі до негайного припинення вогню.
Як передає “Новинарня“, про це він сказав на засіданні Ради Безпеки ООН щодо нерозв’язаних конфліктів у Європі у вівторок, 21 лютого.

“Триваючий трагічний конфлікт в Україні ілюструє, що локалізоване насильство має потенціал до загострення у більш серйозну конфронтацію. Це може мати геополітичні наслідки, які загрожують підірвати регіональний та міжнародний мир і безпеку”, – сказав Гутерріш.

За його словами, прямі виклики територіальній цілісності та національному суверенітету нагадують про необхідність вжити спільні зусилля, щоб зберегти правила міжнародного порядку, щоб підтримувати мир та безпеку у відповідності до статуту ООН.

Відповідно до резолюцій Генеральної асамблеї та Ради Безпеки, “ООН залишається налаштованою підтримувати мирне врегулювання конфлікту таким чином, щоб повністю були дотримані суверенітет, територіальна цілісність та незалежність України”, зазначив Гутерріш.

“Організація Об’єднаних Націй повною мірою підтримує зусилля в рамках “нормандської четвірки”, Тристоронньої контактної групи та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка невпинно закликає до повного виконання усіма сторонами усіх їхніх зобов’язань у Мінському процесі відповідно до духу і букви Мінських угод”, – цитує Гуттеріша УНІАН.

“Ми потребуємо негайного і повного режиму припинення вогню”, – заявив генсек.

Також він висловив сподівання, що нещодавнє схвалення “нормандською четвіркою” останніх погоджених Тристоронньою контактною групою в Мінську заходів з дотримання режиму тиші та відведення озброєння стануть реальністю на шляху досягнення прогресу у встановленні миру.

Гутерріш наполегливо закликав усі сторони на Донбасі зробити найвищим пріоритетом захист цивільних.

Читайте також:
Як Україна обійшлася з поминками Чуркіна в Радбезі ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна