Радикальна партія виключила з фракції “торговця Кримом”

 

Фракція Радикальної партії Ляшка виключила зі своїх лав народного депутата Андрія Артеменка, який запропонував у США “обміняти Крим на Донбас” та зняти санкції з Росії.
Про це повідомив журналістам після засідання фракції лідер РПЛ Олег Ляшко.

“За результатами обговорення ситуації і засідання фракції було прийнято рішення РПЛ про виключення Андрія Артеменка із складу фракції РПЛ. Друге рішення – ми звернулися до Артеменка з вимогою скласти депутатський мандат, який він отримав за списком РПЛ”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що в такому разі до Верховної Ради зайде волонтер із Донеччини.

 

За словами лідера партії, його команду намагаються дискредитувати, і випадок з Артеменком є одним з елементів дискредитації.

Як відомо, Андрій Артеменко під час виборів був 16-м номером у списку Радикальної партії. Він є заступником голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції.
Днями газета The New York Times повідомила, що Артеменко передав колишньому раднику президента Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій проти РФ.
Цей план передбачає виведення всіх російських військ зі Східної України і референдум про передачу Криму в аренду Росії на 50 або 100 років.
Також Артеменко начебто передав у США докази корумпованості президента України Петра Порошенка.

Артеменко заявив, що отримав схвалення свого плану з боку помічників президента РФ Володимира Путіна. У Кремлі це заперечили.

Читайте більше про скандал і біографію Артеменка:
Ляшко хоче вигнати з ВР свого депутата,
який запропонував Америці план миру з РФ та обміну Криму на Донбас

Водночас, як заявив нардеп Сергій Лещенко, “план Артеменка” – насправді план Льовочкіна-Бойка і Суркова. Бойко нещодавно був у Москві на зустрічах, Артеменко же виконав роль посильного, а в подальшому гратиме роль фронтмена”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна