Названо лауреатів Шевченківської премії. Серед переможців – Іван Малкович

 

Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив переможців 2017 року. Як інформує “УП. Життя”, вони офіційно стануть лауреатами, після того, як президент підпише відповідний указ.

У номінації “Література, публіцистика, журналістика” переміг поет і видавець з “А-ба-ба-га-ла-ма-ги” Іван Малкович (книга віршів “Подорожник з новими віршами”).

Нагадаємо, Держтелерадіо висувало на здобуття Шевченківської премії російсько-американського журналіста й фоторепортера Сергія Лойка з книгою “Аеропорт”.

За “Візуальні мистецтва” відзначений Микола Малишко (художній проект “Лінія”, скульптура).

У номінації “Музичне мистецтво” перемогла Богдана Фроляк (симфонія-реквієм “Праведна душа …”, хорова кантата “Колір”, музичний твір “Насниться сон мені”).

У галузі “Кіномистецтво” найкращим названий Степан Коваль (анімаційний серіал “Моя країна – Україна”).

Загальна сума винагороди становить 960 тисяч гривень на всіх. Оскільки цьогоріч переможців у театральній галузі не було обрано, інші лауреати премії отримають по 240 тисяч гривень.

Раніше стало відомо, що Комітет із присудження премії оновився – до його складу увійшли письменник Сергій Жадан, акторка Ада Роговцева, журналіст та телеведучий Юрій Макаров, співак Тарас Петриненко, кінорежисер Мирослав Слабошпицький, акторка Наталія Сумська, художник Анатолій Криволап, композитор Юрій Ланюк, літературознавець і видавець Ростислав Семків та інші.
Головою комітету є письменник і дипломат Юрій Щербак.

Про премію минулого року читайте:
Порошенко не вручив Сенцову Шевченківську премію,
бо сучасна Росія переплюнула СРСР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна