Тимчук: Визнання Путіним ОРДЛО – сигнал для донбаських обдовбаних Вась і воронезьких п’яних Петь

 

Дмитро Тимчук
військовий журналіст, координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України від “Народного фронту”

(FB)

Щодо визнання Росією документів «ЛДНР».

Путіну давно треба було кинути чергову наживку і «ЛДНР», і внутрішнім російським споживачам на предмет підігріву конфлікту на Донбасі. Влити, так би мовити, свіжу порцію формаліну в мертвонароджену дитину на ім’я «Новоросія».

Стали занадто очевидними завислі в повітрі незручні запитання мешканців «ЛДНР», за що вони б’ються, і російського обивателя – так чи зливає Москва Донбас, чи «русскій мір» таки не дав могутнього російського дуба.

До того ж щедрі, але аж ніяк не публічні обіцянки Суркова ватажкам «ЛДНР» про швидке визнання Кремлем окупованих територій Донбасу перестали діяти. Треба було зробити те, що зрозумів би і простий «тракторист» Петя в Макіївці, змащуючи привезений із Ростова кулемет, і простий російський патріот Вася в Воронежі, який з бодуна дивиться теленовини про важкі будні «молодих невизнаних республік». Визнання документів і стало таким кроком.

Путін думає, що він обрав ідеальний момент. ООН бідкається про невиплату Україною пенсій жителям ОРДЛО. ОБСЄ, ЄС та інші розповідають про неприпустимість блокади. Всім шкода жителів Донбасу, і тільки одна Росія, як завжди, замість слів простягнула довгоочікувану «руку допомоги».

Але тут Путін глибоко помилився. Його крок повністю й безповоротно орієнтований винятково на донбаських обдовбаних Вась і воронезьких п’яних Петь.

Тоді як для міжнародної спільноти фактичне визнання «ЛДНР» – це серйозний привід, який не можуть проігнорувати навіть ті, хто, може, й хотів би під шумок навісити на Київ всю повноту відповідальності за події на Донбасі.

«Тиха легітимізація окупації» Путіна розрахована на круглих ідіотів, якими, на щастя, є далеко не всі учасники бенкету.

Ну а для України – це стусан із тим, щоб вона нарешті визнала законодавчо окупацію Донбасу Росією. Іншого висновку з указу Путіна не бачу.

Читайте також:
Ірина Геращенко: наші дії після “символічного” визнання Путіним
папірців ОРДЛО

Київ про визнання Москвою паспортів “ДНР/ЛНР”:
Путін вийшов із Мінського процесу, далі – націоналізація майна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна